Året 2016

En tillbakablick på vad som nog varit ett av de värsta åren i mitt femtio-åriga liv. Men också på ett år som inneburit framgångar, nya vänner, ny bostad mm mm

Det är verkligen med lättnad jag ser 2016 försvinna bakom mej, mycket av det jag trodde var bestående har visat sej vara motsatsen och året har i stora delar präglats av förluster. Men som tur är har nya möjligheter och framför allt nya vänner stigit fram ur ruinerna av det gamla. Många läxor har lärts om mänskligt beteende, om hur lite respekt vi visar varandra, hur själviska människor kan vara och inte minst om hur dum man själv kan vara. Läxorna har också varit positiva, att lära sej att sträcka ut handen och be om hjälp är svårt men om man bara vågar så finns det hjälp att få.

Låt oss titta lite närmare på en del händelser…

  • 6/1 Min Marshal-kull föds. Zerox, Lovis, Ellen, Kurage och Anya. Tredje generationen av egen uppfödning och den vackraste kull man kan tänka sej. Framgångarna har duggat tätt för dessa fantastiska hundar och jag kan inte vara annat än tacksam, särskilt emot deras underbara hussar och mattar som gör så mycket.
  • 19/3 för tredje året i sträck står en av mina fantastiska uppfödningar som BIR/BIM på Malmö International. Stort GRATTIS till Leo och matte Marie!
  • 1/4 Mitt företag läggs ner.
  • 30/4 Min drottning Nea tar sitt tredje danska CAC i Roskilde och får sitt danska och svenska championat. I samma veva får hon även sitt internationella championat. Fantastiska hund!
  • 4/6 Flytten går från från Karup till Sjövik strax söder om Höör.
  • 30/6 Min fantastiska ryska prinsessa Veda tar sitt sista andetag i mina händer bara 1,5 år gammal avlider hon pga trakeal kollaps. Världen är en gråare plats utan dej min vackra.
  • 4/7 EC kullen föds, underbara Iza, Ture, Wille och Aquilo. Med den här kullen kommer flera underbara människor in i mitt liv.
  • 10/9 Eslövsutställningen där syskonen Zerox och Anya blir BIR och BIM valpar och fantastiska Agnes blir 2:a bästa tik i sin debut i officiell klass
  • 17/9 Utställning i Ballerup där min underbara Lisa blir BIM tar hem titeln Köpenhamnsvinnare 2016 och dessutom CAC och CACIB. Fantastiska Neva debuterar i officiell klass och blir även hon BIM, tar CAC och kan ståta med titlarna Köpenhamns Juniorvinnare 2016 och Köpenhamnsvinnare 2016. Stort tack till underbara Viveka som pushat oss till detta!
  • 4/11 Växjö utställningen. Zerox debuterar i officiell klass och tar sitt första CAC. Vappa tar excellent med CK och Agnes  får excellent. Bra dag för Spetspatrullen

Året har inneburit en hel del mörka stunder, som t ex när Nea visade sej inte vara dräktig efter en resa ner till underbar hane i södra Tyskland och som när mitt solsken Lisa blev PL och ögonkollad med anmärkning på båda.

Visst hade jag kunnat vara utan en hel del som hänt det här året, det har satt djupa spår på många sätt. Klart är att om jag inte haft mina underbara hundar så hade jag nog inte funnits för att kunna skriva detta. Känslorna väller fram just nu med kärlek i spetsen tillsammans med tacksamhet men följt av känslan av svek, av tvivel (framför allt på mej själv) och av brusten tilltro.

Klart är att året 2016 har inneburit mycket ångest och rädsla, många tårar men också förnyad kämpaglöd.

2017 SKA bli ett år då ljuset och glädjen ska segra. Jag SKA ta mitt körkort som jag påbörjat och genomföra andra planer som just nu inte är officiella.

Stort tack till alla vänner som funnits där vid olika tillfällen men till några vill jag rikta ett särskilt tack. Karin och Tommy tack till er för all omtanke och all hjälp! Malin tack för att du är min vän och älskar mina knasiga hundar nästan lika mycket som jag själv gör! Charlotte, du är en livräddare! Viveka tack för att du pushar mej, är mitt bollplank och för att du är den du är! Marie tack för att du finns!

Må 2016 fara åt helvete och må 2017 bli året då vi alla är lyckliga, (hyfsat) friska och framgångsrika!