Det finns så mycket kärlek

Det finns så mycket kärlek i den här världen att jag ibland känner mej som världens lyckligaste människa som får ta del av allt detta.

Nu pratar jag om det som står mej närmast, min hundflock och deras sätt att visa omsorg för varandra. Även jag får ta del av deras kärlek både som åskådare och som ”flockmedlem”.

En mors kärlek til sitt barn tas för självklar, eller… En tiks kärlek till sin valp är också ganska självklar men en hanes kärlek till sina valpar och flockens behov av att visa omsorg och kärlek till varandra. Är den lika självklar?

Ja faktiskt så är den det. Ju mer jag ser min flock gemensamt ta hand om och uppfostra valpar ju viktigare blir det för mej att inte hindra dom. Jag ser med beundran hur de flesta väljer att ta en aktiv roll med valparna, både tikar och hanar. Marco är ju nanny nr 1 hans omsorger om valparna är gränslösa och han tvekar inte ta stryk för att kunna pyssla om dom en stund. Finn är gränssättaren, den som fostrar med varsam hand men också den som ser till att städa efter dom. Tibbe är fullständigt bedårad av sin lilla dotter Lady och hans omsorg om henne har inga gränser. En renare och mer ompysslad valp existerar inte. Han är också den som alltid finns i bakgrunden och ser till att främst besökande människor hanterar hans valpar på rätt sätt.

Frasse, lillkillen i gänget, är lekledaren tillsammans med sin kumpan Katy. Tuffheten i leken är otroligt väl anpassad till valparnas utveckling. Även dom här två sätter tydliga gränser för uppförande. Katy förtjänar ett särskilt omnämnande för sitt otroliga tålamod med småttingarna där hon får agera både bitleksak och byte.

Sen finns det såklart dom som väljer att ta ett visst avstånd från valparna och givetvis ska dom få göra det. Men skulle minsta pip höras från valparna som inte hör till de vanliga ljuden så finns de där blixtsnabbt och skulle utan tvekan göra det dom kan för att rädda de små. Likadant när de nu börjar gå ut så är vakthållningen otrolig mot fiender både i luften och på land.

Tack mina älskade hundar för att jag får vara en del av er flock!

 

Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *